Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Троянската организация на "Атака" иска оставките на централното ръководство

Снимка: БГНЕС

Общинската структура на партия "Атака" в Троян разпространи декларация, в която настоява за оставка на централното ръководство на партията

Областният координатор в Ловеч Илиян Пеевски, който е и общински председател на партията в Троян заяви, че през последните два месеца липсва координация между централното ръководство и местните структури:

Два дена преди изборите ми съобщават по телефона: този ще е първи, онзи ще е втори. След това разбирам аз, че в едно кафене майката на едно момче го издигнала, то даже не е било и в България, само фалшифицират подписи и документи да го регистрират, а и се оказва, че след това той вече е избран и за народен представител. Но вече чашата преля, когато не осигурихме кворума и подсигурихме управлението на ДПС и на БСП да съставят правителство. Ние искаме извънреден конгрес, да станем, да видим какво правим. Най-лесно е да си хване човек шапката и да се направи на обиден и да си отиде, ние отиваме, искаме да променим нещата.

Според Илиян Пеевски недоволство от работата на централното ръководство на политическа партия "Атака" има и в други местни структури:

Доколкото имаме информация, в 10-12 области направо има взрив на структурите, особено в Плевен е много лошо положението.

Областният координатор на партия "Атака" за Северозападна България и общински координатор на партията в Плевен Адриан Асенов отрече да са искали оставката на централното партийно ръководство:

Няма никакви проблеми в Плевен или където и да е, ако някой се опитва да прави нещо, това най-вероятно е дългата ръка на ГЕРБ. Но това са обречени от такива двама-трима кариеристично водени индивиди. Които не представляват никого, освен себе си и своите амбиции. И явно се използват като марионетки и разни фигури, които не са осъществили кариеристичните си амбиции, за да бъдат употребени като поредната маша на ГЕРБ. Както беше употребяван и Яне Янев и други такива типове.
По публикацията работиха: Пламен Христов, Цецка Николова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна