Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венцислав Лаков: Военните хеликоптери са били използвани като авиотаксита до екзотични дестинации

Снимка: БГНЕС
Адвокат Димитър Марковски ще защитава бившия премиер Бойко Борисов в съда. През седмицата Борисов обяви, че ще заведе дело срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров.

В предаването "Неделя 150" адвокат Марковски заяви, че завеждането на делата все още не е станало факт.

Говорим за дела и за поредица от клеветнически действия и твърдения, на които г-н Борисов е станал жертва. Българският закон е предвидил възможност, когато срещу един български гражданин има арогантни клевети, да се търси наказателна отговорност от клеветящите лица. Много е неприятно, когато се изсипват потоци от клеветнически твърдения върху някой. Най – неприятно е, че се твърди, че той е извършил тежки криминални престъпления. Убеден съм, че не извършил нищо подобно, заяви адв. Марковски.

Парламентарната комисия за проверка на полетите на "Авиоотряд" 28 ще изиска от Националната служба за охрана списъците на лицата, използвали правителствените самолети, каза в предаването "Неделя 150” председателят й Венцислав Лаков. По думите му, с твърденията за нелегално изнасяне на валута ще трябва да се занимае друга комисия.

Ако намерим достатъчно доказателства, че е било възможно, нищо не пречи да се създаде и друга такава комисия, която да установи точно дали има изнасяне на валутни средства, каза Венцислав Лаков.

Има данни, че военните хеликоптери са били използвани не по предназначение, въпреки че един летателен час струва 4 800 лева. Има и такива екзотични дестинации като например Евксиноград, Шабла, ловното стопанство "Воден", което навява на мисълта, че военните хеликоптери и самолетите "Спартан"са били използвани за развлекателни цели, каза депутатът от "Атака" Венцислав Лаков, председател на временната анкетна комисия за "Авиоотряд 28".

Интервютата чуйте в звуковите файлове.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна