Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Камбуров се раздели с ЦСКА

Снимка: БГНЕС

Нападателят Мартин Камбуров е първият от тримата футболисти, набелязани за освобождаване, който се раздели с ЦСКА. Днес той си взе документите от стадион "Българска армия", след като стана ясно, че новото треньорско ръководство начело с Христо Стоичков няма да разчита на него. Армейците, които са в доста сериозно неведение за бъдещето си като клуб, стартираха днес подготовката си, въпреки че беше обявен сряда като първи ден. Едва 12 играчи, водени от кондиционния треньор Роко Перота, дойдоха на стадиона за заниманието, което беше закрито за медиите. Чужденците Томаш Черни, Серж Нюаджи, Лукас Саша и Мишел Платини липсваха днес.

Камбуров заяви пред журналистите, че има два варианта за продължаване на кариерата си - "Локомотив" (Пловдив) и "Черно море", като ще състои нови разговори. Администраторът Кирил Костов обаче му казал за решението на шефовете на ЦСКА, а никой от тях не дошъл лично да му съобщи. Другите двама играчи, които вероятно ще се разделят с клуба, са централните защитници Апостол Попов и Костадин Стоянов. Поради тази причина, двамата няма да минават медицински тестове и така ЦСКА ще спести пари, които трябва да се платят в клиниката.

Двете нови лица всъщност са играчи на тима, които в последните месеци играеха за други отбори. Александър Якимов се завръща от наем в "Ботев" (Враца), а Николай Дюлгеров беше в "Славия".

Първото занимание премина под формата на крос в парка, а утре също няма да бъдат тежки тренировките. Очаква се завръщането на новия старши треньор Христо Стоичков от Северна Америка, който ще оповести и програмата за лятната работа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени