Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Петев: "Лудогорец" ще разчита на по-млади футболисти

Снимка: БГНЕС

Футболният ни шампион "Лудогорец" стартира подготовката си за новото първенство и предварителните кръгове на Шампионската лига в София.

След няколкодневни тренировки и функционални изследвания, от петък разградчани ще се подготвят последователно в Смолян и Австрия, където ще изиграят общо пет контролни срещи.

Изненадващо за любителите на футбола ръководството на отбора се раздели с четирима от водещите си футболисти, чиито договори изтекоха и не бяха подновени, а по ирония на съдбата началната буква на фамилните имена и на четиримата е една и съща - Голубович, Гъргоров, Гулдан и Генчев.

На днешната пресконференция беше представен и първият нов футболист на "Лудогорец" - португалецът Еспиньо е полузащитник, на 28 години. Той е от школата на "Порто", но във визитката му липсва участие в по-реномирани отбори.

В звуковия файл може да чуете обясненията на старши треньора на "Лудогорец" Ивайло Петев защо ръководството се разделя с тези, които бяха част от основния състав, извоювал втората шампионска титла на България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна