Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова с победа в първия кръг на турнира в Хертогенбош

Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова победи Кристина Младенович (Франция) с 6:4 и 6:4 в среща от първия кръг на турнира на трева в холандския град Хертогенбош с награден фонд 235 хиляди долара.

Мачът между двете беше прекъснат след само 10 минути игра заради дъжд. 25-годишната българка трябваше да сервира в четвъртия гейм при 2:1 за поставената под номер 8 Младенович в първия сет, когато заваля.

Срещата бе подновена след около един час и още в първия гейм французойката имаше шанс за пробив. Най-добрата ни тенисистка обаче не само го отрази, но още в следващия гейм проби сервиса на съперничката си и със сигурна игра спечели първия сет с 6:4. Още в началото на втория пловдивчанката стигна до ранен пробив, поведе с 3:1, но след това последваха силни минути за Младенович, която излезе напред в резултата -  4:3. От този момент Цветана Пиронкова бе на висота и спечели и втория сет с 6:4, а с това и мача.

С днешната си победа Пиронкова заработи 30 точки за световната ранглиста и 2500 долара, а за място на четвъртфиналите ще играе срещу румънката Ирина-Камелия Бегу, отстранила Ан-Софи Местах.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна