Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастичките ни започнаха подготовка за Световното първенство

Снимка: БФХГ

Националният отбор по художествена гимнастика - индивидуално и ансамбъл жени започна подготовка за предстоящото в Киев от 28-и август до 1-ви септември Световно първенство.

На 5-и и 22-ри юли индивидуалните гимнастички ще имат контролни състезания в зала "Раковски", след които ще стане ясна и втората представителка, която заедно със Силвия Митева ще представи България на шампионата на планетата.

Най-добрата ни гимнастичка в момента ще участва на 27-те Световни студентски игри - Универсиада 2013, които започват на 6-и юли в руския град Казан, а състезанията по художествена гимнастика ще бъдат между 10-и и 18-и юли.

От 24-ти юли до 11-и август националните отбори както индивидуално, така и ансамбъл ще бъдат на лагер в Спорт Палас във Варна. От 14-и юли до 1-ви август Силвия Митева и ансамбъл жени ще участват на Световната купа в Санкт Петербург (Русия).

Старши треньорът Ина Ананиева е направила промяна в състава на съчетанието с пет чифта бухалки като на мястото на Михаела Маевска е извикала едно от новите попълнения на ансамбъла - Снежана Дечева, „Левски”.

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна