Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите ще продължат, въпреки че Пеевски е оттеглен от ДАНС и от парламента

Снимка: БГНЕС

Ще продължат ли протестите в страната, след като Делян Пеевски беше отеглен от ДАНС и от НС, на този въпрос отговориха политолотът Владимир Шопов и журналистът Владимир Йончев от сайта "Офнюз" в предаването "Нещо повече" по "Хоризонт".

Не мисля, че днешното решение ще се отрази на протеста, защото имаше поне две неща от парламентарното заседание, които бяха точно в обратната посока, каза Владимир Шопов.

Първото беше цялата политическа изкуствена риторика около идеята за прошката и на второ място бяха решенията за разпределяне на работата в комисиите в НС и особено назначаването на г-н Сидеров за председател на Комисията по корупцията. По никакъв начин не очаквам снижаване на напрежението. Имам усещането, че се задълбочава неспособността на тези хора да разберат за какво става дума. Тук става въпрос за нов социален феномен, който се захранва от ежедневните излияния на това статукво. Имам чувството, че всяка една дума, която те казват, провокира протестиращите.

Владимир Йончев е на мнение, че са били направени стъпки в правилната посока.

С оттеглянето на Делян Пеевски напрежението няма да спре рязко, но крачката е накъдето се очаква. Протестите ще продължат, но те ще бъдат изключително полезни за управляващите, ако успеят да направят необходимите изводи. Особено много приветствам другото решение на парламента - да даде Комисията по корупцията на Волен Сидеров. Той е част от управляващата тройна коалиция и това трябва да е ясно на всички и г-н Сидеров трябва да си понесе отговорността. Аз съм сигурен, че той нищо няма да направи, но по-добре да жертваме известно количество парламентарно време, да видим смешките, които ще сътвори там, за да не остане никакво съмнение за новия "Яне Янев" за управляващите - г-н Сиредов - на чия страна играе.  

Чуйте разговора в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна