Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деница Златева: Няма искане за оставка на Сергей Станишев като лидер на европейските социалисти

Снимка: БГНЕС

Вчера наистина проведохме един доста дълъг, тежък и силно емоционален пленум. Имахме нужда да проведем този разговор след голямата политическа грешка, която напривихме миналия петък с избора на г-н Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това каза в предаването "Преди всички" Деница Златева - член на Бюрото на женската организация на Партията на европейските социалисти и член на Изпълнителното бюдо на БСП.

Общото мнение беше, че ние трябва да положим усилия да гарантираме стабилност и устойчивост на правителството.

Понякога се измества центърът на вземане на решения и е важно тези решения, както беше случаят с Делян Пеевски, да не бъдат шоково представяни пред групата. Аз съм и депутат и преживях събитията миналия петък, когато гласувахме кандидатурата на господин Делян Пеевски.

Деница Златева потвърди, че темата за оставката на Сергей Станишев като председател на ПЕС не е обсъждана и не стои на дневен ред пред форума на европейските социалисти, който ще се проведе в София. Тя отрече информацията в някои медии, че председателят на ЕП Мартин Шулц няма да присъства на срещата в София: Г-н Мартин Шулц пристига тази вечер в София. Той отдавна е потвърдил участието си и предстоят разговори с председателя на ПЕС, както и с премиера на страната ни.

Цялото интервю на Веселина Миланова с Деница Златева можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени