Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" срещу "Слован" в Шампионската лига, Ивайло Петев доволен

Снимка: БГНЕС

"Лудогорец" ще играе със "Слован" Братислава (Словакия) в във втория квалификационен кръг на Шампионската футболна лига на Европа, отреди тегленият в Нион жребий. Мачовете са на 16/17 юли и на 23/24 юли, като разградчани са гости в първия мач и домакинстват в реванша. Старши треньорът на шампионите ни Ивайло Петев изказа задоволство от жребия. Според него тази година съдбата е била доста по-благосклонна в сравнение преди 12 месеца.

Мисля, че тази година е по-добре в сравнение с миналата, когато ни се падна "Динамо" (Загреб). Но ние не подценяваме и не става дума за подценяване изобщо. Трябва да се подготвим максимално добре, да разузнаем този съперник и да го преодолеем, каза Петев. Наистина, вече не сме пълни дебютанти в Европа, отборът има своя опит от миналия сезон. Доста от основните играчи напуснаха, но мачовете ще покажат дали сме си научили урока от миналата година, добави специалистът.

Той допълни, че подготовката на "Лудогорец" това лято е насочена основно към представянето на отбора в Шампионската лига и задачата да бъдат елиминирани словаците е номер 1 в момента. Шампионската лига и пробив в Европа е приоритет за нас като клуб. На това ще заложим в нашата работа, допълни треньорът.

В момента "Лудогорец" е на лагер в Смолян, а хубавата новина за Петев е, че няма контузени и болни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна