Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При операция на ДАНС и прокуратурата са задържани големи количества наркотици в София

Снимка: ОДМВР - Силистра

ДАНС и прокуратурата огласиха резултатите от съвместна операция, при която са били задържани големи количества наркотици на територията на София. На пресконференцията присъства и началникът на Специализираната дирекция "Борба с организираната престъпност", която от около месец е част от Държавната агенция за национална сигурност.

Задържани са 35 кг наркотици. Разбита е лаборатория в Бистрица, в която са открити насадени саксии с канабис. Петима са задържаните. От тях двама са съдени в Турция за трафик на хероин.

Засега делото ще се гледа от Софийската градска прокуратура, а не от Спецпрокуратурата, а обвиненията ще са за съучастие. Ако бъде открита обаче стройно организирана престъпна група, на задържаните може да бъде повдигнато обвинение за организирана престъпна група. Може обаче и част от тях да станат прокурорски свидетели. Това стана ясно от думите на заместник главния прокурор Борислав Сарафов.

Групата е била на контрол от април по сигнал, че търгува с наркотици. Спрямо тях са използвани СРС-та и агенти под прикритие. По случая в началото е работила ГДБОП, а е довършен от следователи от Столичното следствие след трансформацията на Службата за борба с организираната престъпност.

На черния пазар задържаният наркотик е на стойност над 2 млн. лв., изчислиха от ДАНС и прокуратурата.

По публикацията работи: Силвия Великова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна