Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев: МВР не е получавало сигнал от Бойко Борисов за покушение срещу него

Снимка: БГНЕС

Полицията ще продължи да пази живота на мирно протестиращите граждани, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той обаче предупреди, че ще бъдат прилагани законовите мерки спрямо тези, които предизвикват насилие и провокации. Изявлението му беше направено от парламенатарнта трибуна в отговор на питане от лидера на партия "Атака" Волен Сидеров за поведението на МВР спрямо протестиращите. 

Ние ще продължаваме с всички усилия и със законови средства да пазим живота и здравето на мирно протестиращите български граждани и същевременно ще прилагаме всички законови мерки спрямо тези, които се опитват да предизвикват насилие и които се опитват да повишават нивото на агресия. Уверявам ви, че в момента работим активно и правим това. Работим по установяване на всички онези, които се опитаха да упражнят насилие спрямо други български граждани, издирваме ги и когато това нещо бъде извършено успешно, към тях ще бъдат повдигнати съответните обвинения.

Министър Йовчев заяви още, че бившият премиер Бойко Борисов не е подавал сигнал в МВР за подготвяно покушение срещу него. През миналата и през тази година са получавани заплахи срещу Борисов в шест областни полицейски дирекции, но повечето от тях са били от лица с психически отклонения или са проява на хулиганство. Полицията е установила всички случаи, увери Цветлин Йовчев:

Във всички цитирани случаи на образувани досъдебни производства е установено, че същите са по повод постъпили обаждания на телефон 112 от лица явно в нетрезво състояние, които по определени поводи са отправяли заплахи за убийство. В резултат на извършените проверки в структурите на МВР и последвалите процесуални последствени действия ви информирам, че не са открити допълнителни факти и обстоятелства, които са свързани с изявленията на господин Борисов през последния месец за заплахи за живота му.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна