Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Захариев: Медиите са основен обществен страж на демокрацията

Иван Радев: Асоциацията на европейските журналисти прикани главния прокурор да поиска имунитета на Сидеров за хулиганство, проявено срещу наши колеги многократно
Снимка: Архив

Депутатът от Коалиция за България Мартин Захариев и член на парламентарната медийна комисия определи поведението на националните медии като адекватно. Според него раздразнението на някои депутати е предизвикано от липсата на професионален рефлекс в обострената обстановка през последните дни. Захариев увери, че няма абсолютно никаква опасност свободата на словото да бъде застрашена с никакви декларации.

Медиите играят ролята на основен обществен страж на демокрацията. Те са информационнният портиер. Поведението им беше адекватно. Говоря за националните медии. Някои от репортерите не можаха да контролират емоциите си. Сякаш предаваха политическо реалити. Подобна агресия не е упражнявана от 16 години срещу парламента.

Аз знам, че който е захапал медиите - не е останал жив.

Иван Радев от Асоциацията на европейските журналисти: Безспорно е безобразно поведението на Сидеров и Асоциацията прикани главния прокурор да поиска имунитета на Сидеров за хулиганство, проявено срещу наши колеги многократно. Но въпреки че депутати от Коалиция за България определят действията на Сидеров като безобразие, в речта на председателя на парламента всъщност се повтарят тезите на Сидеров и Сидеров по някакъв начин е толериран от това управление.

Разговора на Таня Величкова с Мартин Захариев и с Иван Радев можете да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна