Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на ромския квартал в Луковит са без вода вече пета година

Снимка: Архив

Вече пет години над 3 хиляди жители на ромския квартал "Изток" в Луковит са без вода. Кметът на Луковит Иван Грънчаров заяви, че общината не може да се справи с проблема заради остарелите водопроводи и многото незаконни къщи в квартала. Той добави, че ще търси съдействие от ВиК-Ловеч и Mинистерството на регионалното развитие:

Водопроводните тръби са основно етернитови, Ф60 и не издържат на голямото налягане. Реално там вода няма в момента. И това на мен ми създава проблем, тъй като не мога да накарам по никакъв начин, а пък и не е морално да ги карам да ходят на детски градини, на училище, хора, които не са с достатъчно добра хигиена. Трябва по някакъв начин да го решим, тъй като става въпрос за живи хора. 

Община Луковит започва реализацията на проект за подмяна на 12 километра водопроводи и изграждане на 18 километра предканализационна мрежа. Ръководителят на ВиК-Луковит Цветан Атанасов увери че след реконструкцията на централния водопровод в града ще бъде решен и проблемът с водоснабдяването на квартал "Изток".

По публикацията работи: Пламен Христов - кор на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна