Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентино Роси се завърна на върха с „Ямаха”

Снимка: clubs1.bg

Седемкратният световен шампион в кралския клас по мотоциклетизъм Валентино Роси записа първа победа след завръщането си в „Ямаха” през 2013, след като триумфира в Гран При на Холандия на пистата "Асен".

След две години в „Дукати”, където не записа нито една победа, Роси но се завърна в предишния си тим и най-накрая се качи на най-високото място на подиума.

Италианецът потегли четвърти на решетката на "Асен", но още след шестата обиколка изпревари Дани Педроса и до края не остави съмнение в доминацията си.

Марк Маркес и Дани Педроса прекараха по-голямата част от надпреварата на втора и трета позиция, докато не настъпиха атаките на Кал Кръчлоу. Състезателят на частния тим на "Ямаха Тек-3" започна своя щурм от пето място, като първо се справи с Хорхе Лоренсо, а след това с Дани Педроса. Маркес завърши втори, следван от Кръчлоу, Педроса и Лоренсо в топ 5.

Хорхе Лоренсо завърши героично надпреварата, след като счупи ключица в тренировките в четвъртък и бе опериран на следващия ден. Испанецът обаче стисна зъби и успя да се пребори за петото място в надпреварата, което го изведе и начело на временното класиране.

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна