Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев обеща законови промени за насърчаване на чуждестранните инвестиции

Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обеща законови промени, които да насърчат чуждестранните инвестиции в България.

Тук става въпрос не само за данъчни облекчения, а и разбира се, за една по-голяма прозрачност и по-бърза работа от страна на администрацията. Правителството има намерение до края на годината да има първи конкретни стъпки за облекчаване на бизнес климата и най-вече за подобряване на междуфирмената задлъжнялост.

Министърът посочи, че е много трудно при риска от непрекъснати протести да се убеждават чуждестранните инвеститори да правят вложения сега, но все пак това се случва:

Уверявам ви, че е много трудно да се убедят чуждестранни инвеститори, когато има протести, в крайна сметка протестиращи има не само в България. Може би в такъв период преминава светът, но аз разбирам хората - в продължение на 23 години, когато техните мечти са били излъгани и те са вярвали в един по-добър живот, но считам, че без парламент и правителство няма как да се подобри животът на хората.

Коментарите на Драгомир Стойнев бяха направени по време на конференция-среща между българския и китайския бизнес, организирана от Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия.

По публикацията работи: Наталия Ганчовска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна