Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Силистра получи като дарение легла за реанимацията

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Областната болница в Силистра получи като дарение 74 болнични легла с пълно оборудване за нуждите на секторите за реанимация. Дарението е от швейцарско-френска фондация със седалище в Гренобъл.

Леглата са втора употреба, като всяко от тях струва 1 023 евро, става ясно от придружаващата ги документация. Цената на новите болнични легла с такива функции достига до 8-10 хиляди лева, обясниха лекари. Дарението е получено със съдействието на бизнесмена Тодор Тодоров, съобщи директорът на болницата доктор Даниела Костадинова:

75 легла с шкафчета, болнични, около 30 и с антидекубитални дюшеци, които ще ги разпределим според потребностите на отделенията, като леглата са за интензивно болни. Както виждате не са обикновени болнични легла, а с механизми, които позволяват различно положение на пациентите според тяхното заболяване.

Моят принос е съвсем скромен. Аз направих контакта и финансирах самото докарване на леглата в Силистра. Мисля, че Силистренската болница има нужда от такива легла, понеже обслужва цялата област и обслужването да е на ниво. Трябва да се създава някакъв комфорт на болните и на самите доктори, обясни Тодор Тодоров. 

Това е първото дарение за Силистренската болница от началото на годината.

По публикацията работи: Маргарита Иванова - кор на БНР в Силистра
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени