Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 66 млн. лева за реклама са дадени по оперативните програми

Снимка: Архив

Над 66 милиона лева са похарчени от началото на 2007-а година по договори за реклама на оперативните програми, по които България получава пари от ЕС. Това сочи справка, поискана от вицепремиера Зинаида Златанова.

За популяризиране на Оперативната програма за развитие на селските райони са дадени над 31 милиона лева. Близо 10 милиона лева са дадени по Програмата за развитие на човешките ресурси, 5,5 милиона лева - по Програмата за регионално развитие. Близо близо 4 милиона лева за Развитие на конкурентноспособността на икономиката, над 11 милиона лева - за Оперативна програма "Околна среда", за програма "Транспорт" парите са малко над 5 милиона лева.

По-голяма част от сумите са похарчени за рекламни материали, излъчване на видео- и аудиоклипове, както и за консултантска дейност. Част от парите са разпределяни между национални и регионални медии - за изработката на рекламни клипове и филми.

Нова телевизия е получила общо над 5,3 милиона лева, договорите на бТВ Медиа груп и бТВ Радио груп са на обща стойност над 4,8 милиона лева, а ТВ7 е сключила договори за над 1,6 милиона лева. Българската национална телевизия е контрагент по вече сключени договори на обща стойност от над 2,3 милиона лева.

Дарик радио има договори за над 4 милиона лева. Фирмата, която стои зад Агенция "Фокус", Фокус Нунти ООД, има сключени договори за над 1,6 милиона лева. Българското национално радио има сключени договори по комуникационните планове за над 1,8 милиона лева, като близо 600 000 лева от тях са за предоставяне на програмно време по ОП "Околна среда".

9 417 867 например е общата стойност на договорите, сключени в изпълнение на комуникационния план по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Периодът, в който са похарчени парите, обхваща над половината мандат на правителствотото на Станишев и целия мандат на кабинета "Борисов".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна