Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре се прощаваме с актьора Иван Григоров

Снимка: БГНЕС
Утре се прощаваме с актьора Иван Григоров - една от легендите на Сатиричния театър "Алеко Константинов" в София. Именитият актьор почина в четвъртък на 69-годишна възраст.

В соц. времената влизаше от роля в роля, после в лутаницата на прехода режисьорите го забравиха. В Златният фонд на българското кино обаче остават над 40 филма с негово участие. Според критиците Иван Григоров превърна второстепенните роли в еталон за актьорско майсторство. Известен е с израза: "Добре съм, ама ще се оправя" на героя му Чико от филма "Силна вода", за чието изпълнение получи наградата най добра мъжка роля през 1976-та.

Приживе Иван Григоров издаде малка книжка със смешни и весели истории от богатото си творческо битие. Остави ние да си спомняме за него като гледаме и филмите и сериалите, сред които емблематичното му участие във "Васко да Гама от село Рупча".

Утре ще си кажем последно сбогом с именития актьор. Поклонението пред големия талант на Иван Григоров ще бъде от 11 часа в ритуалната зала на централните софийски гробища.

По публикацията работи: Станислава Пирчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна