Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Миланов: "Щастлив съм от трансфера си в ЦСКА"

Георги Миланов позира с екипа на ЦСКА Москва минути след като подписа договора си с руския шампион
Снимка: pfc-cska.com

 

Халфът на "Литекс" и на националния отбор Георги Миланов премина в ЦСКА Москва. Новината беше потвърдена от официалния сайт на руския шампион. Договорът на футболист №1 на България е за 5 години. Трансферната сума е около 3 милиона евро, като още 1 милион ще постъпи в касата на ловчанлии, ако през следващия сезон Миланов вземе участие в над 50% от мачовете на ЦСКА в първенството и Шампионската лига. Младата ни надежда ще играе в новия си отбор с номер 23 и се очаква да дебютира за новия си отбор още в понеделник, когато "армейците" ще играят контрола с друг тим от Премиер лигата - "Волга".

21-годишният полузащитник е първият българин в историята на ЦСКА Москва. Той ще трябва да замести в халфовата линия японеца Кейсуке Хонда, който ще продължи кариерата си в италианския "Милан".

В първото си интервю за българска медия Миланов коментира в предаването "Спорт и музика" на БНР, че е доволен от преминаването си в руския тим и ще се опита да направи запомнящи се мачове с екипа на ЦСКА. Родения в Левски халф заяви още, че никога пред него не е стоял въпросът за трансфер в българския ЦСКА, въпреки че такива слухове се появиха преди около месец. Миланов сподели още, че е оптимист за играта и класирането ни на световното първенство по футбол в Бразилия следващата година.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна