Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите си със загуба от Бразилия

Снимка: Sportal

Волейболистите от националния ни отбор допуснаха втора загуба в първа група на Световната лига. Възпитаниците на Камило Плочи отстъпиха пред Бразилия с 1:3 гейма, в отделните части 26:24, 17:25, 20:25, 23:25 точки в първия мач от 5-ия кръг на, който се в зала "Жинасио Нилсон Нилсон" пред 10 825 зрители.  С тази победа Бруно Резенде и компания изместиха България от първото място в класирането.

Капитанът Тодор Алексиев бе най-резултатен за нашите с 15 точки, а Цветан Соколов добави 14 точки. Виктор Йосифов и Тодор Скримов се отличиха с по 11 точки. Леандро Висото бе най-резултатен за Бразилия с 19 точки, а Рикардо Лукарели добиви 14 точки.

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Камило Плачи сподели след загубата, че кариоките са играли така, както е очаквал.

Бразилците играха така, както очаквах. Доволни сме, че се изправихме срещу такъв голям отбор. Мислех, че имаме млад отбор, но играхме на много високо ниво срещу талантливи съперници, лаконично коментира Плачи.

Наставникът на олимпийския вицешампион Бразилия Бернардо Резенде  заяви

Разликата в мача дойде от грешките - Бразилия направи 22, а България 34. Можем да кажем, че, ако ние сме тежка категория, те са супер тежка. Не можахме да се справим с техния блок. Така, че за утре може и трябва да подобрим посрещането и сервиса си.

 

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна