Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Стоянов: България се представя особено зле в наказателното правосъдие

Снимка: БГНЕС

Страната ни не е сред шампионите по спазване на законите, коментира в "Нещо повече" президентът Петър Стоянов (в периода 1997-2002-ра година), който е и съпредседател на Световния форум за справедливост. Според него особено лошо се представяме в областта на наказателното правосъдие. Той цитира данните от доклад на Световния форум за справедливост, който предстои да излезе след три дни.

Там, където има най-високо спазване на законите, има и най-висок стандарт на живот, подчерта Стоянов.

Спазването на закона облекчава живота на всички, коментира той. Петър Стоянов беше категоричен, че страната ни е в политическа криза и че ролята на държавния глава се усеща в много голяма степен в подобни моменти. Той подкрепи позицията на Росен Плевнелиев за сегашната ситуация. 

Петър Стоянов е на Четвъртата годишна среща на Световния форум за справедливост в Хага. Съпредседатели на една от най-влиятелните организации в областта на човешките права със седалище във Вашингтон са Мадлин Олбрайт, Чери Блеър, Колин Пауъл, Джими Картър. Организацията изготвя всяка година свой анализ, наречен индекс, по шест критерия, сред които гражданско правосъдие, ред и сигурност, изпълнение на законите. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени