Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победа с 3:2 над Полша в последния мач от групите в Световната лига

Снимка: Sportal
Мъжкият ни национален отбор по волейбол постигна трудна, но невероятна победа над Полша с 3:2 гейма, в отделните части  20:25, 23:25, 25:21, 25:21, 19:17 точки във втората среща от 6-ия кръг на първа група на Световната лига, която се игра в препълнената от над 5000 зрители в зала „Конгресна“ на ДКС във Варна.

 

„Дружина полска“ поведе с 2:0 гейма, след слаба игра на българите, но възпитаниците на Камило Плачи успяха да обърнат развоя на двубоя и стигнаха до невероятна победа с 3:2.

Още преди този успех България се бе класирала за финалите на Световната лига в Мар дел Плата (Аржентина) от 17 до 21 юли, след като Бразилия победи САЩ с 3:1 гейма в Рио де Жанейро.

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Камило Плачи сподели след невероятния обрат и победа над Полша, че това е било една битка с тях самите.

Според мен днес отборът показа всичко това, което имаше в резерва, абсолютно всичко. Това беше една битка с нас самите, тъй като в никакъв случай не е лесно да изоставаш с 0:2 и да спечелиш с 3:2. Хубавото е, че успяхме. Проблемът с Цецо Соколов не е нищо особено и затова остана на игрището. Каза, че се чувства добре и затова го оставих.

Италианският старши треньор на полският национален отбор по волейбол Андреа Анастази благодари на българския тим след драматичната загуба с 2:3 в Световната лига затова, че им е показал къде са им проблемите.

Поздравления за България. Тази вечер се опитахме да направим всичко възможно да победим знаейки, че не играем за нищо. Опитахме се да играем за всички тези хора в Полша, които гледат мача. За съжаление не стана. Искам да благодаря на България, че ни показа къде са ни проблемите, коментира Анастази.

Цветан Соколов, че се надява, че ще продължават да показват този борбен дух, да не се отказват и да радват публиката.

Първо искам да кажа, че съм много щастлив от тази победа. Да, усещам някакво напрежение в самия глезен, но мисля, че не е нищо сериозно и няма да има никакви проблеми за финалите на Световната лига. Сега ще отида да ме види нашия остеопат, за да види в какво състояние съм, но мисля, че няма нищо сериозно, защото в момента не усещам сериозна болка. Ще пътувам за Аржентина. Много се радвам, че обърнахме, защото днес сякаш проспахме първите два гейма, но след това се събудихме и започнахме да играем с желание. Да се надяваме, че ще продължаваме да показваме този борбен дух, да не се отказваме и да продължаваме да радваме тази публика, която беше днес да ни подкрепи. В Световната лига няма непобедими отбори, важното е да покажем играта си както днес и вчера. Ако Аржентина и Италия са по-добри, нека победят, но ако ние сме по-силни, предполагам, че ще победим.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна