Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставката на Фандъкова поискаха близо 50 души пред сградата на Столичната община

Снимка: Ивайло Михайлов

Близо 50 души се събраха пред сградата на Столичната община с искания за оставка на кмета на София Йорданка Фандъкова. Това са същите хора, които всяка вечер излизат пред сградата на НДК в подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски. Стоян Палев, обясни мотивите за искането:

Искаме центърът да не бъде повече блокиран от протестиращите. Всеки има право да протестира, но те трябва да уважават и другите жители на София. Освен това очакваме най-после Столична община да реши проблема с местата в детските градини, както и проблема с бездомните кучета в София. Искаме оставката на госпожа Фандъкова и след нашия протест очакваме президентът Плевнелиев да мери с еднакъв аршин, да призове и нея за оставка, както призовава за оставка на правителството.

Протестиращите са и срещу повишаване на цената на водата. Излезли са днес пред сградата на Столична община на "Московска" 33, където се провежда последното преди лятната ваканция заседание на Столичния общински съвет. Йорданка Фандъкова коментира:

Мисля, че за всички е пределно ясна целта на няколко активисти на БСП, предвождани от народен представител от БСП - Борис Цветков. Те се опитват да пренасочат недоволството на гражданите от парламента към Столичната община. Тези хора трябваше да дойдат следобед, те идват сега. С това, разбира се, нарушават реда. Казвам го само, защото наистина сме свидетели на много често прилаган двоен стандарт в политиката: "За нас може, а за тях не може". Това мисля, че не е правилно, още повече да участват и политически лица в този процес. По конкретните въпроси, по конкретните проблеми аз винаги съм готова да говоря, но мисля, че в момента актуалната тема е друга. Действително, за съжаление, и днес имаме блокирани кръстовища в центъра на града, а полицията има трудната задача, без да упражнява насилие, да осигурява проходимостта на града, сигурността на всички останали граждани.

По публикацията работи: Евелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени