Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интегрирани центрове ще помагат на младите хора за професионалното им бъдеще

Снимка: БГНЕС

Сто милиона евро за различни дейности в помощ на младите хора до 24 години са предвидени от 2014 година от европейската програма "Младежка гаранция". На среща с представители на младежки организации социалният министър Хасан Адемов каза:

Всеки във възрастовия сегмент 15-24 години, който е завършил средно или висше образование или по някоя причина е отпаднал от образователната система, в срок от четири месеца трябва да му бъде предложена заетост или продължаване на образованието.

Интегрираните младежки центрове, които предстои да се изградят от 2014 година ще помагат на младите хора в професионалното им развитие и обучението, посочи заместник министърът на младежта и спорта Мая Тодорова.

Подкрепа за стартиране на собствен бизнес, обучение, комуникации, развитие на бизнес идеи, разработване на бизнес планове, насърчаване на младежкото доброволчество чрез ориентиране и включване на млади хора в доброволчески инициативи.

За осигуряването на заетост за младите хора, при което заплатата се плаща с европейски пари, главният секретар на националното представителство на студентските съвети Кристиян Даскалов предложи тази субсидирана заетост да бъде обвързана с проектите, които се реализират по различните оперативни програми.

След 2014-та година у нас ще бъдат създадени 60 интегрирани младежки центъра.

По публикацията работи: Радостина Билярска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна