Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна 36-ия ден на антиправителствени протести в страната

Снимка: БГНЕС

В столицата започна 36-я ден на протеста срещу правителството.

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се събраха за поредна вечер пред сградата на Министерския съвет в столицата. Недоволни граждани, които се присъединяват към протеста срещу управляващите, са издигнали български знамена или носят лозунги с различни послания. Сред тях има и семейства с малки деца. В днешния протест отново участват велосипедисти, както и хора с барабани. Гражданите скандират „Мафия”, „Оставка”, чуват се освирквания. Полицейското присъствие в района на площад „Независимост” е засилено.

За 36-ти ден и пловдивчани се събраха на антиправителствен митинг. Те проведоха шествие до Джумая джамия и се върнаха обратно при общината. През цялото време скандираха възгласите "робски народ", "заспал народ". Протестиращите призоваваха хората да се присъединят към тях.
Утре в Пловдив ще се проведе протестен велопоход, колоездачите ще се присъединят към протестиращите при кръстовището на Чифте баня. Над 19 хиляди са се подписали вече в протестната подписка в Пловдив срещу правителството на Орешарски и назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител.

И днес във Варна се проведе пореден протест срещу кабинета. Около 50-60 души се събраха пред сградата на община Варна около 18.30 часа, за да протестират срещу правителството на Пламен Орешарски. Те блокираха за кратко кръстовището пред административната сграда. С викове „Оставка”, „Мафия”, „Червени боклуци” гражданите спряха движението по бул. „Мария Луиза” и в двете посоки. Беше издигнат плакат „Путин, Исаков, Доган, Станишев, долу ръцете от България!” След като блокираха движението за няколко минути, протестиращите се отправиха към централите на БСП и „Атака” в морския град, където също протестираха няколко минути.

По публикацията работи: Л.Цветков;В.Ашикова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна