Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Златанов беше окончателно отстранен от длъжност

Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд окончателно отстрани от длъжност председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов с аргумента, че ако остане на поста, той може да повлияе на свидетелите, който предстои да бъдат разпитани. Филип Златанов е обвиняем за престъпление по служба, а прокуратурата прожектира на специален екран избрани страници от личния му тефтер, изпълнени с имена и инициали и указания как да бъдат решени постъпилите в Комисията сигнали.

Адвокатът на Златанов - Мария Вълканова, повтори казаното от клиента си, че записките са не политически указания, а "лични драсканици":

Човек, като говори сам със себе си, не винаги е цензурен, така че, доколкото знам, не го е отварял от месеци. Даже нямаше и спомен какво точно има записано вътре, чак по делото си спомни.
- Правена ли му е графологична експертиза?
- Не е необходимо.
- Добре, а вас, като гражданин, не ви ли смущава това тефтерче?
- Ами човешко е. Честно казано, не мисля, че това е единственото тефтерче, което съществува. Мисля, че затова хората са на улицата. Но това е мое лично мнение като гражданин. В никакъв случай не оправдава, разбира се...

Искра Фидосова от ГЕРБ е подала заявление за прекратяване на пълномощията й като депутат, съобщиха от администрацията на парламента. В мотивите си тя посочва, че предприема тези действия, за да изчисти всички внушения около името и работата си, свързани с бележника на Филип Златанов и инициалите И.Ф.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна