Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минчо Спасов: Вината за ескалацията на напрежението е на депутатите

Снимка: БГНЕС

Вина за ескалацията имаха депутатите, които нямаха смелостта да излязат и да се срещнат с протестиращите, каза в предаването "12+3" Минчо Спасов, бивш депутат от НДСВ.

В крайна сметка, ако трябваше някой да бъде бит, трябваше да го понесат не полицаите и протестиращите, а депутатите да понесат на този риск. Надеждата ми е, че имунната система на протеситращите ще се пребори с бацила на провокаторите. Не сме забравили управлението на ГЕРБ, помните, че има изследвания, които са от 1989-а насам. Те констатираха, че по време на управлението на Борисов контрабандата многократно надхвърли размерите от времето на предишните управления. Ако хората го забравят, политиците не трябва да го забравят, когато чертаят планове.

В тази ситуация предстоят действия на три фронта - политически, икономически и организационен. За да говорим за предсрочни избори, трябва да наблюдаваме създаването на един истински десен проект, какъвто в момента няма. За да няма брум в системата, трябва да се закрият сега съществуващите партии. В икономически план - корупцията се поражда от множеството лицензионни режими, които процъфтяха в последните 4 години. Това, което ме притеснява, е, че сегашните управляващи по никакъв начин не се стремят да ограничат контрабандата.

Чуйте разговора на Петър Волгин с Минчо Спасов от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна