Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите в Пловдив оставиха ковчег пред сградата на БСП

Снимка: Радио Пловдив

Центърът на протеста в Пловдив тази вечер е пред сградата на БСП. В спектакъл, боравещ със средствата на сатирата и гротеската, се превърна днешното шествие срещу правителството "Орешарски". Протестиращите имаха само една спирка по маршрута си - централата на БСП, до която се придвижиха с обичайните освирквания и скандирания "Мафия" и "Оставка". Там те оставиха затворен ковчег с надпис "Мир вам" и изхвърляха в него червени торбички с домашни боклуци.

Някои от участниците в протеста бяха снабдени с картотена чиния, като обясниха, че "оставят чиниите пред къщичката им, за да отлетя с тях на Червената планета и да не се връщат".

Своеобразното "погребално" шествие беше предшествано от голям дървен кръст и от плакати със снимките на Пламен Орешарски, Сергей Станишев, Ахмед Доган, Волен Сидеров и Лютви Местан. Демонстрантите проведоха и традиционния митинг пред централата на БСП, като заявиха:

Наглостта, с която управляващите са се вкопчили във властта, ни амбицира все повече да не се отказваме от протестите. След днешната актуализация на бюджета имаме и поредния повод.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна