Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спорни назначения на шефове на домове за деца

Снимка: БГНЕС

Работещите в Дома за сираци във Видин организират протест с искане за директор на социалното заведение да бъде назначен досегашният временно управляващ социалното заведение и класиран на второ място кандидат в конкурса за поста д-р Лада Панчева.

Д-р Пламен Йотов от Дома поясни мотивите за това и уточни, че само трима от 68-те служители в Дома за сираци не се включват в протеста, който ще продължи, докато не се удовлетвори искането на служителите.

Д-р Лада Панчева е била кандидат-депутат от ГЕРБ, а спечелилата първо място д-р Мария Кръстева - кандидат-депутат от левицата.

Същият проблем възникна и в Дома за бебета, лишени от родителски грижи "Иван Рилски" в София, който ще бъде оглавен от бившата му директорка д-р Маргарита Джурелова. Временно изпълняващата длъжността д-р Валентина Лихарска е класирана след конкурса на второ място. Изпълнителният директор на Фондация "Движение на българските майки" Росица Букова припомни, че спечелилата конкурса е наказвана и глобявана няколко пъти за ниско качество на грижата към децата.

Интервютата на Таня Величкова по темата можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна