Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хамас" отхвърли постигнатото на срещата във Вашингтон

Снимка: ЕПА / БГНЕС
На фона на оптимизма, излъчен от американския президент Барак Обама за куража, който проявиха израелските и палестинските преговарящи, като се съгласиха да подновят мирните преговори, движението "Хамас" отхвърли постигнатото.

Подновяването на мирните преговори между Израел и палестинците подкопава палестинската кауза, смятат от "Хамас". Сами Абу Зухри - говорителят на радикалното движение, което управлява Ивицата Газа, окачестви решението на Махмуд Абас като "неприемливо едностранно".

"Хамас" организира вчера демонстрация в северната част на палестинката теротория, на която стотици привърженици на организацията скандираха лозунги срещу Абас и против възобновяването на разговорите.

Междувременно така нареченият "квартет за мир в Близкия изток", който включва ООН, Европейския съюз, Русия и Съединените щати, призова израелци и палестинци да не провалят новите преговори за мир и да избягват действия, които могат да подкопаят взаимното доверие. Групата приветства куража на палестинския президент Махмуд Абас и на израелския премиер Бенямин Нетаняху.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна