Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Камов: Липсва хармония между развитието на икономиката и развитието на обществото

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Според изследване българското общество е едно от най-разединените в света. Данните са от проучване на германската фондация "Бертелсман", включващо 34 страни. Анализът показва още, че бедността е причина за раздорите в обществото, а България е на последно място в тази класация. На първо място по сплотеност на обществото са Дания, Норвегия и Финландия.

Не може да имаме икономическо развитие, без да имаме развитие на обществото като цяло. Този баланс в момента е нарушен в целия свят. Липсва хармония между развитието на икономиката и развитието на обществото. Тези две неща, ако не вървят заедно, има дисбаланс и не може да имаме добро качество на живота. Това каза в предаването "Преди всички" Георги Камов, който дава иновативни решения на фирми, които искат да тръгнат по нов път. Негова е и концепцията "Дестинация №1".

Към по-добър живот може да се премине, когато всички, а не само държавата, защото това обикновено се делегира на държавата, тя е тази, от която очакваме да стартират големи процеси на промяна, най-вероятно с някоя стратегия, така че тя да стигне до нас и нещата да се променят. Промяната до голяма степен е въпрос на гледна точка, каза още Камов.

Зоната на комфорт на българина много често се изчерпва с входната му врата. Той смята, че светът зад тази входна врата е враждебен, непознат за него и му мисли винаги най-лошото, но има островчета, които не мислят така и това трябва да се поощрява с всички сили, заключи Камов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна