Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящи спортни събития през седмицата

Снимка: Архив

Последната среща от третия кръг на "А" футболната ни група е тази вечер - от 21 часа в Пловдив ще играят отборите на "Локомотив" (Пловдив) и "Берое". Резултатите от неделните двубои "Литекс" - "Ботев" - 0:0 и "Пирин" (Гоце Делчев) - "Левски" - 0:2. Следващият, 4-и кръг, започва в петък със срещата "Нефтохимик" - "Славия", и завършва в понеделник с двубоя "Локомотив" (София) - "Черноморец". В класирането начело са отборите на "Ботев" и "Литекс" с по 7 точки.

В събота са срещите от 2-рия кръг на "Б" футболната ни група.

Във вторник "Лудогорец" гостува на "Партизан" (Белград) в среща - реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига по футбол. Двубоят е от 21,45 часа на стадион "Партизан", а в първия мач "Лудогорец" победи с 2:1.

В четвъртък "Ботев" (Пловдив) гостува на германския "Щутгарт" в реванш от третия предварителен кръг на футболния турнир "Лига Европа". Срещата е от 21,20 часа в Гросашпах, а първият мач в Бургас завърши 1:1.

В петък е жребият за решаващия, 4-и кръг от квалификациите в Шампионската лига и "Лига Европа".

Женският ни национален отбор по волейбол продължава участието си в турнира от Световните серии "Гран при" - в края на седмицата в Пуерто Рико националките ни ще играят срещу отборите на Доминиканската република, Бразилия и домакините от Пуерто Рико.

Мъжкият ни национален отбор по баскетбол е домакин на Румъния в квалификациите за европейското първенство. Мачът е в събота от 19,10 часа в Двореца на културата и спорта във Варна.

Във Варна и Албена започват мачовете от груповата фаза на европейското първенство по баскетбол за девойки до 16 години - съперници на нашите ще са отборите на Швеция, Литва и Словакия. Младежите ще играят в Босна и Херцеговина срещу Норвегия, Естония, Македония, Португалия и Финландия.

В китайския град Гуанджоу започва световното първенство по бадминтон - в първия кръг поединично Петя Неделчева ще срещне рускинята Наталия Перминова, а Линда Зечири ще играе срещу Мишел Ли от Канада. При женските двойки Неделчева и шотландската и партньорка Имоджен Банкиър ще имат за съпернички тайландки, а Габриела и Стефани Стоеви ще играят срещу двойката на Германия.

В петък в руската столица Москва започва Световното първенство по лека атлетика.

По публикацията работи: Светослав Костов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна