Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена пострада от теч на амоняк в Пловдив, няма опасност от обгазяване

Снимка: Архив

Теч на амоняк в цех на захарния комбинат в Пловдив наложи спешна евакуация на работниците. Инцидентът е станал в 12.30 часа, пострадала е една жена, която е откарана в болница. Течът е овладян и няма опасност от обгазяване на района.

От Центъра за спешна помощ съобщиха, че пострадалата 50-годишна жена е с остър токсичен трахеобронхит. Тя е откарана е в Университетската болница "Свети Георги", където й се правят изследвания за уточняване на състоянието й. Животът й не е в опасност.

Предстои пълното изясняване на причините за инцидента. Една от версиите е амортизирана техника. На този етап специалистите не споменават като вероятна причина небрежност от страна на работещите в цеха.

Изтичането е станало при авария на хидравличен кран в цех за шоколадови изделия. Предполагаемото количество е 150 литра. Пристигналите спасителни екипи, оборудвани със специално облекло, са спрели крана и чрез "водна възглавница" са започнали абсорбиране на амоняка. 

Междувременно, независимо от уверенията, че няма обгазяване и опасност за населението, от кметството на район "Северен", където се намира "Захарна фабрика", разпоредиха като превантивна мярка директорите на всички градини и детски ясли да не извеждат децата навън следобед, а прозорците и вратите на помещенията да останат затворени.
По публикацията работи: Кремена Данева - кор на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна