Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Протестна мрежа" беше създадена след скандал, предизвикан от провокатори

Снимка: БГНЕС

Провокатори се опитаха да осуетят първата пресконференция на част от протестиращите граждани, като направиха шумен скандал. Само намесата на полицията в пресклуба на БТА предотврати физически сблъсъци.

Блогърът Асен Генов, актьорът Ивайло Захариев, музикантът Лъчезар Косев, писателят Ясен Атанасов застанаха пред журналистите като лица на протестите от последните 55 дни. Те обявиха сформирането на "Протестна мрежа".

Официалният им документ, все още в работен вариант и с кратък текст, беше прочетен от Лъчезар Косев. В него пише, че основната цел на "Протестна мрежа" е оставка на правителството със съхраняване и разрастване на протеста.

След това започнаха и нападките към говорещите от около десет души едновременно. Чуха се и обвинения, че Асен Генов е взел 85 хиляди долара от американското посолство, а зад авторите на протеста стоят Саша Безуханова, Цветелина Бориславова и Сорос. Това нажежи страстите в залата, надвикването прекрати пресконференцията и се стигна до намесата на седем-осем полицаи. Те изведоха недоволните от залата и до сблъсъци не се стигна.

След това срещата с журналистите продължи като протестиращите обявиха, че партия няма да правят, а търпението и моралът са техните оръжия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна