Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма положителни герои, коментират Арман Бабикян и Деница Сачева

Снимка: Ивайло Михайлов

Цветлин Йовчев замества господин Орешарски ...Наистина е добре, казвам го най-добронамерено, нямам пристрастия, наистина да се обърнат към хора, които да помогнат в чисто експертен вид ...Не може да ми говориш за прозрачност и да гониш журналисти ...,  каза специалистът по политически маркетинг Арман Бабикян. Да не говорим за абсолютно идиотското и самовлюбено разпореждане към висшите етажи на властта ..."Вземете си веднага отпуски и болнични, да ви няма 2-3 месеца, за да не могат да ви уволнят, ние до 2-3 месеца се връщаме на власт"...Веднага след това нареждане се случи всичко това, което започна методично да се налага, при цялото ми уважение към хората на улицата...Ние не сме термометър на протеста....Става дума за това как някакви хора ми мият мозъчето всяка сутрин и всяка вечер и имат претенцията за честна журналистика, за принципи и така нататък и ми провеждат телевизионна революция. ...Искам да уплътня по накакъв начин тезата си, че и едната, и другата страна на монетата не са много чисти....

Според Деница Сачева от ДСБ, с присъствието си на вечеря в Пловдив с турския вицепремиер Бекир Боздаг, де факто, президентът Росен Плевнелиев автоблокира своето вето и така даде аргументация на "Атака" да гласува срещу ветото.  Деница Сачева прогнозира гореща политическа есен и задълбочаване на конфликтите и кризите през септември. Според нея управляващите, чрез актуализацията на бюджета, злоупотребяват с бедността. На практика не се води никаква съдържателна политика срещу бедността, добави тя.

Анализите на двамата на сегашната политическа ситуация в предаването "От петък до петък" с водещ Катя Лещанска можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна