Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Началниците на 5 митници са преназначени на други длъжности

Снимка: БГНЕС

Началниците на пет митници - във Варна, Свиленград, Русе, Пловдив и Югозападна - са преназначени на други длъжности, съобщиха от Агенция „Митници“. До избирането на нови ръководители, четири от структурите ще се ръководят от досегашните си заместник-началници. Целта на промените е да се подобри работата в Агенция „Митници“, обясниха от администрацията.

В началото на седмицата беше назначен и новият заместник-директор на Агенцията Николай Попов. Той ще отговаря за „Митническо разузнаване и разследване" тоест за престъпленията, свързани с трафика на хора и контрабандата на акцизни стоки и наркотични вещества. Кадровите смени идват в момент, в който Агенция „Митници“ очаква да бъде обявен конкурс за нов директор, когато сегашният - ген. Ваньо Танов - бъде официално освободен, след връщането си на работа от болничен.

Забележките към събраните до момента приходи от Агенцията са и един от мотивите, заради които се наложи да се прави актуализация на бюджета. Според анализа на българската икономика, който Министерството на финансите е направил за юни, нивото на всички приходи в хазната за първите месеци на годината е било близо 39% от разчетените за цялата 2013-та. От ведомството отчетоха и започнал спад на приходите от акцизи от началото на годината - предимно заради по-ниските постъпления от акцизи върху горивата.

По публикацията работи: Велина Сашева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна