Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" мина и през ЦСКА - "червените" се отърваха само с 3 гола

Снимка: Sportal

 

Отборът на "Лудогорец" разгроми като домакин състава на ЦСКА с 3:0 в най-инересната до момента среща от 4-ия кръг на "А" футболната ни група. Разградчани показаха невероятен футбол, може би окрилени от успеха си срещу "Партизан" в Шампионската лига през седмицата. Точни за шампионите бяха Козмин Моци, Роман Безяк и Марселиньо. Това бе първа загуба за "армейците" през новия сезон, които обаче нямат и победа и с 3 точки са на 11-то място във временното класиране. "Лудогорец" излезе втори с 9 точки.

В 11-те на Стойчо Стоев след гостуването в Белград не бе Йордан Минев, който бе заменен от Шоко. Козмин Моци, който пропусна победата срещу "Партизан" заради наказание, се завърна на терена на мястото на Александър Барт. Доста промени имаше в състава на "армейците" - Апостол Попов зае мястото на Ангел Грънчов. Антон Карачанаков и Бруно Морейра останаха резерви, а шанс за изява от първата минута получиха Николай Дюлгеров и Рангел Абушев.

Първият гол падна в 41-та минута, когато Иван Стоянов центрира към Моци, който бе оставен непокрит и от вратарското поле с глава разстреля Черни за 1:0. През второто полувреме домакините продължиха да владеят повече топката и да организират атаки пред вратата на ЦСКА - в 62-та минута Светослав Дяков пусна брилянтен пас към Роман Безяк, който преодоля с лекота Черни за 2:0. 2 минути по-късно удар на Чочев намери сглобката на вратата, топката се върна при халфа, но той я прати в аут. В 73-та минута капитанът Дяков даде ново добро подаване към набралия скорост отляво Шоко - левият защитник нахлу по крилото и подаде в наказателното поле на Марселиньо, който от движение засече топката във вратата на Черни за 3:0.

"Армейците" останаха с човек по-малко, след като Емил Гъргоров получи контузия в 78-та минута, а Стойчо Младенов вече бе извършил всичките си смени.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна