Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестният поход "Орешарски марш" стигна до Бургас

Снимка: В. Попова

Протестният пешеходен поход "Орешарски марш" стигна до Бургас. В него се включи и група от морския град.

Организаторът Любен Иванов и поддръжниците му от похода днес стигнаха морския бряг на Бургас десет дни след старта им от София. В града са отседнали при хора, подкрепящи тяхната инициатива, които са им осигурили подслон.

Като ядро сме пет и един велосипедист. От време на време се присъединяват хора. От друга гледна точка ми се струва, че има доста голям ефект и отражение, защото в Пловдив ни подариха много хубав транспарант с надпис "Оставка", с надпис "Антиправителствен поход София-Евксиноград" и като носим този транспарант по шосетатаq постоянно разни хора бибипкат, вдигат ръка, махат за поздрав, обясни демонстрант.

Първоначално групата е обмисляла да стигне от Бургас до Варна с кораб, но впоследствие са решили да удължат пътя си и да продължат пеша. Край Айтос участниците от похода били посрещнати от техни съмишленици бургазлии.

И ще ги изпратим до Бяла нагоре. Около 5 човека бяхме. С това искаме да им дадем малко сила. Да покажем, че и в Бургас има хора, които мислят, каза един от демонстрантите.

Много е трудно. Не знам. Тези хора шапка им свалям. Явно сърцата им са големи, корави за това дело, каза друг човек.

Пешеходният поход срещу правителството на Орешарски и излъчилата го политическа класа продължава в сряда към крайната си цел - резиденция "Евксиноград".

По публикацията работи: Мариян Иванов - Радио Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна