Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров с втора победа в Синсинати

Снимка: Sportal

Григор Димитров записа втора победа на турнира от серията "Мастърс" в Синсинати. Най-добрият ни тенисист победи за 56 минути с 6:3, 6:2 участващия с "уайлд кард" американец Брайън Бейкър.

№ 29 в света записа 11 аса в мача срещу само 1 за намиращия се под номер 185 в ранглистата на ATP американец. Все пак, 28-годишният Бейкър е достигал до № 52, като цялата му кариера е белязана от контузии. Димитров допусна само една двойна грешка, докато противникът му регистрира цели 7. Българинът реализира 4 пробива от 7 възможности, а самият той загуби само веднъж подаването си - при единствения брейкпойнт за Бейкър в двубоя.

С класирането си за третия кръг българинът си заработи 90 точки за световната ранглиста и 38 040 долара от наградния фонд, който е 3 729 155 долара.

В третия кръг Димитров ще играе почти сигурно с носителя на 12 титли от "Големия шлем" Рафаел Надал. Двамата са играли два пъти досега и испанецът има 2 победи, но и в двата случая нашето момче успя да затрудни именития си съперник и да му вземе сет.

Първата им среща бе през февруари 2009-а година на турнира в зала в Ротердам, когато Надал бе № 1 в света, а Григор - едва 17-годишен. Вторият им сблъсък бе тази година на един от любимите турнири на Надал - "Мастърс" в Монте Карло (клей).

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна