Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чрез съдебен изпълнител НСА ще бъде въведена във владение на терен от 2400 кв. м край Несебър

Снимка: Архив

Чрез съдебен изпълнител Националната спортна академия ще бъде въведена във владение на терен от 2400 квадратни метра, част от учебно-спортната база на висшето учебно заведение край Несебър. Върху имота е построена сграда, а жилищата, вече продадени, сега трябва да бъдат съборени.

Повече от 10 години са продължили съдебните дела за собствеността на имота, който е бил приватизиран от акционерното дружество "Спектър", каза мениджърът на Водно-учебната спортна база край Несебър доц. Христо Константинов:

Този парцел е актуван като общинска частна собственост 1999-а година. Това е част от бившото АПК гр. Несебър. И тази част от Аграрно-промишления комплекс, 600 квадрата с една барака, които бяха в нашата ограда, бяха приватизирани, и приватизаторът на това дружество, с тези активи, казва се "Спектър", уголеми парцела впоследствие, доведе го до 2400 дка и построи на него апартаментен комплекс с 50 апартамента. Те бяха разпродадени в периода 2006-2010 година.

В 10 часа тази сутрин съдебен изпълнител ще пристъпи към принудително изпълнение на решение на Бургаския окръжен съд, според което на НСА е възстановена собствеността върху 2400 квадратни метра от територията на спортната база край Несебър.

Информация на Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна