Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една стотна раздели Ивет Лалова от финала на 200 метра

Снимка: Sportal

Една стотна не достигна на Ивет Лалова да намери място във финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Москва. Българката повтори класирането си на 100 метра и отново остана първа след чертата с финалистките.

29-годишната софиянка завърши четвърта в първата полуфинална серия с 22 секунди 81 стотни и не успя да продължи напред с едно от двете най-добрите “губещи” времена.

Лалова излезе добре на правата и се движеше на втора позиция, която й осигуряваше автоматично участие във финала, но в последните метри силите я напуснаха и беше изпреварена от Шона Милър (Бахама) с 22 секунди 64 стотни и Дженеба Тармо (САЩ), която пък с третото място си осигури участие във финала. Победителка в серията стана сребърната медалистка на 100 метра Мюриел Ауре (Кот д’Ивоар) с 22 секунди 46 стотни.

Чаронда Уилямс (САЩ) постигна последното най-добро “губещо” време от 22 секунди 80 стотни, финиширайки трета в третата полуфинална серия и остави Лалова извън първите осем.

Така в общото подреждане лекоатлетката ни раздели девето място със световната шампионка на 100 и 200 метра за миналата година Антоник Страчан (Бахама) с по 22 секунди 81 стотни.

Финалът в бягането на 200 метра е утре в 20:15 часа българско време.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна