Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Най-важното е да се овладее пожарът

Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова пристигна на мястото на пожара край село Локорско. В интервю за предаването "Нещо повече" тя обясни, че пожарът е близо да къщите в Локорско. Съобщи, че на място работят над 10 пожарни автомобила, булдозер прави просека с приоритет да се запазят къщите. В гасенето на пожара се е включил и хеликоптер.

Очакваме още доброволци да се включат, момчетата от OFF road, хора от армията. Горските също са на място. Те трябва да водят хората, защото теренът не навсякъде е лесно проходим.

Столичният кмет каза, че според пожарникарите директна опасност за хората няма, но трябва да имаме готовност за евакуация, ако се наложи, най-вече от крайните къщи.

Най-важното е да се овладее пожарът и да има пълна гаранция за най-близките къщи. Много от хората помагат в гасенето. Вече има водоноски в селото, очаква се да пристигнат още булдозери. След 17 часа се очаква да пристигне и мобилната лаборатория на Министерството на околната среда и водите, за да направят замервания на въздуха.

Цялото интервю с Йорданка Фандъкова можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Лъчезар Цветков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна