Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 филма ще бъдат оценявани от международното жури на кинофестивала "Любовта е лудост" 2013

Снимка: fccvarna.bg

12 филма ще бъдат оценявани от международното жури на тазгодишния кинофестивал "Любовта е лудост" във Варна. Наградата за цялостно творчество и принос към родното киноизкуство ще получи големият български режисьор Никола Корабов

Снощи големият български режисьор беше посрещнат с бурни аплодисменти и ставане на крака от публиката на фестивала. Той каза, че за него е чест да получи тази награда и че всъщност винаги се е стремял филмите му да бъдат качествени и да оправдаят средствата, вложени в тях.

Приключи и пресконференцията на посланика на Палестина Ахмед Ал Мадбух, който присъства заради показването на три филма от Палестина, които участват в панорамата на филмите от Палестина, но не и в конкурсната програма. Той каза, че културното сътрудничество между България и Палестина върви много активно.

В панорамата се показват и пет филма от Китай, като един от тях участва и в конкурсната програма. Съветникът по културните въпроси от Китай заяви, че китайците не познават добре българското кино, но на международния фестивал в Шанхай вече е видян българският филм "Аз и ти" на Петър Попзлатев и е предизвикал бурно одобрение.

По публикацията работи: Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна