Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" взе глътка въздух след 2:0 срещу "Любимец"

Генков вкара първия гол при успеха на "Левски" над "Любимец" с 2:0 като гост
Снимка: БГНЕС

"Левски" победи като гост пред около 4000 зрители новака и хит в "А" група "Любимец" с 2:0 и със спечелените три точки се изкачи на 7-ото място във временното класиране. В 18-ата минута Мирослав Иванов, който направи повторен
дебют за "Левски", центрира от левия фланг, защитник на домакините не успя да избие топката с глава и тя попадна в Цветан Генков, който на един метър от голлинията просто си подложи десния крак и топката се озова в мрежата на Радослав Рашков. Малко след гола главният съдия Христо Ристосков даде кратка едноминутна почивка за футболистите на терена за глътка вода в горещото време в южния български град. В самия край на полувремето гостите бяха близко до втори гол, но коварният удар на Владимир Гаджев от границата на наказателното поле мина край лявата странична греда на Радослав Рашков.

Домакините започнваха по-активно втората част, а и слънцето вече залязваше, и футболът определено бе по-добър. В 62-рата минута новакът "Любимец" бе близко до гола - Славчо Шоколаров центрира остро от десния фланг, топката попадна в Майкъл Тевия, който шутира. "Син" защитник отби удара на Тевия, топката попадна в Самир Аес, който също стреля, но и неговият удар беше избит. В 79-ата минута Димитър Макриев също направи повторен дебют с фланелката на "Левски", като смени автора на първия гол Цветан Генков. В 84-тата минута влезлият като резерва млад нападател на гостите Антонио Вутов на практика реши изхода на мача - той изпълни отлично фаул с левия крак, топката прелетя над стената и се заби неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Радослав Рашков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна