Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

141-та в света идва за "Алианц къп"

Снимка: БГНЕС

 

На 9 септември на кортовете на Тенис клуб "Левски-София" стартира 23-ия международeн тенис турнир за жени "Allianz Cup". Заявилите участие състезателки са от 21 държави, разположени на четири континента: Австрия, Румъния, Канада, Италия, Испания, Венецуела, Казахстан, Русия, Германия, Великобритания, Франция, Украйна, Полша, Холандия, Швеция, България и други.

Любителите на тениса ще наблюдават играта на австрийката Патриция Майер-Ашлейтнер (141-ва в световната ранглиста), на българките Дия Евтимова и Изабела Шиникова, и на още десетки талантливи състезателки. Финалите на турнира, чийто награден фонд е 25 000 долара, ще бъдат на 15 септември.

Росен Станимиров, изпълнителен директор на Алианц Банк България, изтъкна, че като световен лидер в застраховането и финансовите услуги Allianz подпомага различни видове спорт в глобален мащаб - автомобилизъм, футбол, тенис на корт, голф, ветроходство и други. Тези спортове и параолимпийското движение
са неразделна част от социалната корпоративна отговорност на Групата. Турнирът за купата на Алианц се провежда за двадесет и трети път.

Димитър Войнов, директор на турнира за купата на Алианц България, подчерта, че входът за състезанията е свободен за всички любители на тениса и очаква тазгодишният турнир да бъде интересен и оспорван, да донесе и на състезателките, и на зрителите ведро настроение и щастливи емоции. Турнирът "Алианц къп" стана поле за изява на много български и чужди тенисистки,
а през десетилетията се утвърди като най-авторитетното женско тенис състезание у нас.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна