Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат от ГЕРБ: В Силистра се уволняват експерти и се назначават политически лоялни хора

Снимка: БТА

В Силистра се извършват уволнения на шефове на ключови служби с експертен потенциал и се назначават политически лоялни хора, без съответната квалификация и стаж. Това твърди силистренският депутат от ГЕРБ Стефан Господинов.

Той даде за пример смяната на директора на областната дирекция "Земеделие" в Силистра Георги Георгиев, който е дългогодишен служител и експерт. На негово място е назначен кадър на ДПС, който не отговаря на изискванията за длъжността, твърди депутатът от ГЕРБ:

Здравен специалист, завършил медицински колеж, член на младежката организация на ДПС оглави областна дирекция "Земеделие". Самет Мехмед, човек без нито един ден трудов стаж в сферата на управлението в земеделието, ще управлява съдбите на хората в един приоритетно земеделски район. В един сектор обаче, в който се разпределя достатъчно голям финансов ресурс, за да бъде окупиран от властимащите, които, припомням, и днес не спират да тръбят, че назначенията им не са политически, а експерни.

С нови шефове вече са местната дирекция на МВР, ВиК дружеството, областното Пътно управление и местната дирекция на Агенцията по заетостта. Досегашните началници са освободени без мотиви, на политическа основа, заяви Господинов и допълни, че се очакват още такива смени.

По публикацията работи: Маргарита Иванова - кор. на БНР в Силистра
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна