Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръстовден е!

Снимка: Архив

Християните честват Въздвижението на Светия кръст Господен. По традиция на Кръстовден се открива учебната година в Софийската и в Пловдивската духовна семинария.

Кръстовден е и празник на град Силистра. Тържествата ще започнат сутринта с празнична света литургия в кадедралната църква „Свети Свети Петър и Павел”. Доростолският митрополит Амвросий ще отслужи тържествената литургия за Кръстовден в съслужение с гости архиереи от Румъния и Гърция. Ще бъде отслужен и водосвет за здраве.

В 10.30 ч в Художествената галерия ще започне тържествено заседание на Общинския съвет. Специално внимание на днешния 14 септември е отделено на най-малките жители на града. За тях организаторите са подготвили много забавления и изненади, детски хепънинг под надслов „За децата на Силистра с любов” , конкурс за най-атрактивен карнавален костюм и пленер за детска рисунка.

От 18.00 часа ще започне финалното дефиле на участниците в 18-я Международен детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство” и заключителният концерт на фестивала. Преди началото на концерта кмета на Силистра д-р Юлиан Найденов ще направи тържествено обръщение към силистренци и гостите на града. Заедно с него на сцената ще се качи и вицепремиерът Маргарита Попова, която също ще отправи поздравления за празника.

По публикацията работи: Маргарита Иванова - кор. на БНР в Силистра
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна