Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Локомотив“ (София) с победа над "Берое"

Снимка: Sportal

„Локомотив“ (София) победи като домакин „Берое“ с 1:0 в мач от осмия кръг на футболното първенство. Маркос Маркиньос в 77-ата минута отбеляза гола за „Локомотив“, за втората победа на тима за сезона. Капитанът на „железничарите“ вкара петия си гол от началото на сезона, след като засече топката с глава във вратата на старозагорци. Маркиньос се възползва от грешка в отбраната на „зелено-белите“ и на вратаря Благой Макенджиев.

След почивката играчите на „Локомотив“ вдигнаха темпото. До първото по-сериозно положение обаче стигна „Берое“, като в 63-тата минута опасен удар на Георги Андонов мина край вратата на „червено-черните“.

След гола на Маркиньос отборът на „Берое“ опита да стигне поне до равенство. В 87-ата минута опасен удар на Венцислав Христов бе спасен от вратаря Валентин Галев. В добавеното време Игор Джоман също имаше възможност за гол, но Галев спаси.

Президентът на Локомотив (София) Николай Гигов заяви след победата, че още през следващата седмица ще има изненада.

Имаме шест нови футболисти, някои от които на няколко тренировки. Очаквам Гаел да вдигне нивото си и ще имаме още една изненада тази седмица. Испанецът Сота е част от нашия отбор, ще подпише договор. Напрежението в нашия отбор е голямо, защото няма точки. Надявам се вече от тук нататък да излезем от това положение. Аз съм им поставил цел, няма да мръднем от нея – първата седмица, а селекцията, която правим, ще ни помогне за това, заяви Гигов.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна