Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монсерат Кабайе пристига у нас тази вечер

Снимка: БГНЕС

Късно тази вечер очакваме в България да пристигне голямата испанска оперна певица Монсерат Кабайе заедно с дъщеря си Монсерат Марти. Утре ще започнат репетициите им със Симфоничния оркестър на БНР за дългоочаквания концерт в петък в зала 1 на НДК. Това ще бъде второто гостуване на Кабайе у нас.

В най-голямото оперно събитие на 2000-ата година се превърна първият концерт на Монсерат Кабайе в София. Един от най-емоционалните моменти за българската публика беше този, в който оперната дива представи на сцената млад български талант. С голямото си щедро сърце Монсерат Кабайе е подкрепила кариерата на много млади оперни певци. Българският сопран Ина Кънчева, лауреат на конкурса на Монсерат Кабайе, заяви за БНР:

Монсерат Кабайе остава най-ярката за мен звезда. От нея научих много важни неща за дихателната техника, за отношението ми към белкантото, за самоиронията, която музикантът никога не трябва да забравя да проявява, и въобще да се докосна до една истинска дива.

Кънчева посочи и какво най-много цени у нея: Звънкия й смях, това, че остава едно момиче, което е влюбено в музиката. Помогнала ми е със страхотни съвети по отношение на пеенето. Винаги с много чувство за хумор.

Репортажа на Росица Кавалджиева можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна