Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава малко повече от час до концерта на Монсерат Кабайе в НДК

Снимка: Петър Георгиев

Тази вечер е концертът на голямата испанска оперна певица Монсерат Кабайе в Зала 1 на Националния дворец на културата. Останали са малко на брой билети и то от най- скъпите.

При огромен интерес преминава гостуването на оперната дива Монсерат Кабайе в България. Притежателката на най-красивия глас на 20-и век, която тази година отпразнува 80-годишнина, ни очарова и с изключителните си жизнерадостност и чувство за хумор. Тя ще пее на сцената, въпреки претърпян инцидент по време на майсторския клас за млади оперни певци в Сарагоса, откъдето идва у нас.

Много съм доволна от това, че поне мога да помогна на тези млади гласове. Стремя се да ги науча на правилно дишане, техниката за пеене, но и усещането, когато пееш. Когато пееш, това е един дар, който получаваш, но това е дар, който трябва да поднасяш и на останалите. Не можеш да си го запазиш за себе си. Така мисля, това чувствам, това преподавам, на това уча моите ученици и те го научават. И това ме кара да се чувствам добре, каза Монсерат Кабайе в ексклузивно интервю за Българското национално радио, което ще бъде излъчено в предаването "Неделя 150".

По публикацията работи: Росица Кавалджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна